Clutch pedal not lifting

Transmissions, Transfer Boxes, Axles, Drive Shafts
Florian320
Senior Member
Senior Member
Posts: 121
Joined: 19 Nov 2013 11:10
Full Name: Florian M.
Nickname: Flo
Home Town: Hoedspruit
Current 4x4: '99 GRX 4500
Home Language: German
Has thanked: 20 times
Been thanked: 6 times

Re: Clutch pedal not lifting

Post by Florian320 » 31 Aug 2017 10:08

Thanks for the replies!
Just lifting back doesn't fix the problem but a bit of time until the clutch works normal again.
I'll try the fluid change as cheapest way first.

User avatar
ricster
Patrolman 1000+
Patrolman 1000+
Posts: 5891
Joined: 13 Jan 2010 11:16
Full Name: Cedric Warner
Nickname: Cedric
Home Town: Alberton Gauteng
Current 4x4: '99 Nissan Patrol 4.2 Turbo Diesel
Home Language: English
Location: LA..... No not Los Angles ..... Lower Alberton, Gauteng
Has thanked: 240 times
Been thanked: 247 times

Re: Clutch pedal not lifting

Post by ricster » 31 Aug 2017 10:27

Keep us posted on how it goes
Regards
Cedric
Nissan Patrol GL 4.2 Diesel Turbo (Iron Maiden)
Nissan SANI 3.0 V6 4x4 (SOLD)
Isuzu KB 280 DT 2x4 ('ol Smokey) - SOLD
Suzuki TL 1000R "V twin" (Growler) - SOLD

Oellie
Senior Member
Senior Member
Posts: 88
Joined: 15 Jan 2013 10:08
Full Name: R.oelofse
Nickname: Oellie
Home Town: Walkerville
Current 4x4: 2005 Patrol 4.8
Home Language: Afrikaans
Been thanked: 6 times

Re: Clutch pedal not lifting

Post by Oellie » 31 Aug 2017 12:12

Mine was at the end of the day the clutch booster, Nissan asked R16500 for a new 1, you can recon them but I dont rember the name of the place.
I bought one from David Volschenk.

Florian320
Senior Member
Senior Member
Posts: 121
Joined: 19 Nov 2013 11:10
Full Name: Florian M.
Nickname: Flo
Home Town: Hoedspruit
Current 4x4: '99 GRX 4500
Home Language: German
Has thanked: 20 times
Been thanked: 6 times

Re: Clutch pedal not lifting

Post by Florian320 » 02 Sep 2017 15:17

Ok, problem sorted. The hydraulic pipe to the slave cylinder had a very tiny leak.
So the fluid slowly disappeared. After installing a new pipe and refilling it works again.

Thanks for your help!

Post Reply

Return to “10. Drivetrain”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest